Podotherapeutisch centrum Rondom

Podotherapeutisch Centrum ‘Rond Om’ bestaat uit een groot team van enthousiaste en vooruitstrevende podotherapeuten dat ondersteund word door zooltechnici en secretarieel medewerkers. Dit team van professionals werkt samen om de hoogst haalbare kwaliteit van zorg te kunnen leveren. Onder kwaliteit van zorg verstaan wij: korte wachtlijsten, goede bereikbaarheid, optimale behandelresultaten, actief contact met andere (para) medici en vanzelfsprekend patententevredenheid. Dit laatste wordt structureel gemeten middels onderzoek. Podotherapeuten binnen Centrum ‘Rond Om’ nemen deel aan wetenschappelijk onderzoek en zijn bestuurlijk actief in de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten.

De podotherapeut wordt vanuit veel aanvullende verzekeringspakketten vergoed. Voor de exacte hoogte van de vergoeding adviseren wij u te kijken in uw polis of contact op te nemen met uw verzekeraar. Op onze website vindt u ook een overzicht van de vergoedingen, echter kunnen hier geen rechten aan ontleend worden.

Een podotherapeut is een paramedicus welke gespecialiseerd is in het onderzoeken, behandelen en voorkomen van klachten die ontstaan door een afwijkende voetstand of een verkeerd looppatroon. Dit kunnen klachten zijn in de voeten, enkels, knieën, heupen en/of rug, sportblessures of klachten als gevolg van suikerziekte of reuma (o.a. artrose).

podotherapie

Al deze klachten kunnen u belemmeren in het dagelijks functioneren.
De podotherapeut heeft een heel aantal verschillende therapieën waaronder:

– Het maken van podotherapeutische zolen
– Het maken van ortheses (beschermende en/of corrigerende teenstukjes)
– Het uitvoeren van voetbehandelingen (bij ernstige likdoorns/overmatig eelt/ingegroeide nagels of risicopatiënten)
– Het uitvoeren van wondbehandeling
– Toepassen van vilttechnieken
– Toepassen van (ontlastende) taping
– Het geven van adviezen (schoenadvies/verzorgingsadvies/advies voor de mate van belastbaarheid)

Contact gegevens

Meentweg 37
1261 XS Blaricum
Telefoon: 088 – 118 05 00

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag 8.00 – 17.00
Vrijdag Gesloten