Spreektaal Logopedisten

Wat is logopedie?
Logopedie is de behandeling van stoornissen in taal, spraak, de stem, gehoor of slikken. Het is een specialisme gericht op het ontwikkelen, herstellen en onderhouden van de communicatie in al zijn vormen en op de verwerking van eten en drinken. Logopedie biedt zorg, preventie, training en advies ten aanzien van communicatie, mondfuncties, het gehoor, slikken en de stem.

Voor wie is logopedie? En wat is dan het probleem?
– Baby’s: eten en drinken (zuigen), gehoor.
– Kinderen: slissen, moeite met uitspraak, eten en drinken, taal, verkeerd slikken, ademen door de mond, niet goed kunnen horen, hese stem, moeite met samenhangend vertellen, stotteren en meer.
– Volwassenen hese, zachte of krakerige stem, prop-in-de-keel-gevoel, uitspraak, spreken voor groepen, presenteren, ademtekort als gevolg van een hoge adem, allergie of COPD.
– Senioren zachte stem, moeite met spraak en taal na een hersenbloeding, last met eten en drinken als gevolg van Parkinson, MS of ALS, gehoorproblemen, sondevoeding, laatste levensfase problematiek en meer.

Spreektaal Logopedie

Visie
De logopedisten van SpreekTaal vinden het belangrijk dat u zich gehoord en begrepen voelt met uw probleem. Dat is het begin van de oplossing. Nadat we onderzoek hebben gedaan, zullen we samen met u bepalen hoe dat probleem het beste opgelost kan worden.

Hoe gaat logopedie in zijn werk?
Doorgaans komt u of uw kind 1x per week naar de praktijk, of de logopedist komt naar u (op doktersvoorschrift). Een sessie duurt 25 minuten. Als dat nodig is kunt u vaker per week logopedie krijgen. De logopedist helpt u (of uw kind of partner) door middel van oefeningen, die vaak ook thuis gedaan moeten worden, en soms bestaat behandeling vooral uit het geven van adviezen aan u, uw partner of familie of verzorgenden (thuiszorg, verpleging).

SpreekTaal logopedisten vindt u in Blaricum, Naarden-Bussum, Hilversum,  en Loosdrecht en Nederhorst den Berg.

Wie zijn SpreekTaal logopedisten
Bij Spreektaal logopedisten werken negen logopedisten met ieder haar eigen specialisme. Binnen en buiten de praktijk, d.w.z. bij u thuis als dat nodig is, werken wij op verschillende terreinen van logopedie & communicatie. Wij zijn ervaren in onderzoek en diagnostiek, begeleiding, behandeling, voorlichting en training. Onze jongste cliënt is 2 weken oud, de oudste 104 !

Anneke Logopedie
Op De Lloods werkt Anneke Tromp, directeur.

Logopedie zakelijk
U kunt als professional voor SpreekTaal Stem & Uitspraak coaching kiezen. Dan kunt u wekelijks een uur vakkundige coaching krijgen.

 

Vergoeding van logopedie & verwijzing
Zowel het logopedisch onderzoek als de behandeling worden vergoed uit de basisverzekering. Wanneer u ouder bent dan 18 jaar moet u dus rekening houden met het eigen risico. SpreekTaal logopedisten heeft contracten afgesloten met vrijwel alle zorgverzekeraars. U heeft meestal wel een verwijzing nodig van een arts (huisarts of specialist).

Kwaliteit PLUSPRAKTIJK
SpreekTaal logopedisten is de enige PlusPraktijk van de Gooi en Vechtstreek en heeft het pluskeurmerk van de zorgverzekeraars.
De logopedisten van SpreekTaal werken bovendien nauw samen met leerkrachten, orthodontisten, tandartsen, fysiotherapeuten, diëtisten, haptonomen, specialisten ouderengeneeskunde en natuurlijk met uw huisarts.
Alle medewerkers van SpreekTaal logopedisten zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici, het andere keurmerk voor logopedisten en paramedici.

Naast deze kwaliteit op papier zult u merken dat de logopedisten van SpreekTaal zeer kundig, betrouwbaar en hartelijk zijn.

Contact gegevens

Meentweg 37
1261 XS Blaricum
Telefoon: 035-772.10.23 / 06-3007.8109

QR-code

Logopedie Blaricum