Willemien Breunesse
POH-somatiek
Praktijkdagen: dinsdag woensdag en vrijdag
Praktijkdagen: dinsdag woensdag en vrijdag
Judith Koopman
POH-GGZ
Praktijkdag: maandag
Praktijkdag: maandag
Helma Groeneweg
POH-GGZ
Praktijkdag: donderdag
Praktijkdag: donderdag
Wat doet een POH-somatiek
Een open oor
In toenemende mate komen er meer oudere patiënten met chronische aandoeningen die te maken hebben met complexe gezondheidsvragen. Deze chronische of langdurige aandoeningen kunnen emoties oproepen die wellicht moeilijk zijn om mee om te gaan of om te bespreken met partner of kind. Het kan soms zelfs moeilijk zijn om er met de huisarts over te spreken. In de praktijk blijkt dan vaak dat de praktijkverpleegkundige een open oor kan bieden en u weer verder op weg kan helpen.
Voorlichting en advies gezonder leven.
Het kan zijn dat u hulp wilt bij het gezonder gaan leven. Het blijkt dat het voor mensen niet gemakkelijk is hun levensstijl te veranderen. De praktijkverpleegkundige kan met u meedenken hoe u dat kunt doen. Zo kan zij u tips geven over
– stoppen met roken
– gezonder gaan eten
– meer bewegen
– minder alcoholgebruik
In een paar consulten kan zij u ondersteunen op weg naar een gezondere levensstijl. Als blijkt dat u meer hulp nodig heeft, dan kan zij u, na overleg met de huisarts verwijzen naar andere hulpverleners.
Wat doet een POH-GGZ
Wat is een Praktijkverpleegkundige GGZ ?
De Praktijkverpleegkundige GGZ is een nieuwe functie in de huisartspraktijk en staat voor Praktijkverpleegkundige Huisartsen Geestelijke Gezondheids Zorg.
Deze functie wordt vervuld door iemand die speciaal is opgeleid in het behandelen van mensen met psychische klachten De Praktijkverpleegkundige GGZ werkt nauw samen met de huisarts en rapporteert aan de huisarts.
Wat kan de Praktijkverpleegkundige GGZ voor u betekenen?
Zij begeleiden en behandelen mensen met psychische klachten zoals bijvoorbeeld somberheid of depressieve klachten, burn-out en angstklachten. Zij zijn thuis in de begeleiding bij rouwverwerking, werkproblematiek of hulp bij problemen in het gezin, bijvoorbeeld bij een ernstige ziekte, opvoedings- of relatieproblemen.
Zij hebben de kennis en de tijd om samen met u het probleem te verhelderen en u weer op weg te helpen. Vaak is een aantal gesprekken voldoende om de draad weer op te pakken. Wanneer blijkt dat u meer langdurige en gespecialiseerde hulp nodig heeft helpt de Praktijkverpleegkundige GGZ u met het vinden van de juiste hulpverlening.
Zij zijn goed op de hoogte van de mogelijkheden voor verwijzing in deze regio voor uw specifieke problemen. Naast bijvoorbeeld een verwijzing naar een psycholoog kan ook het volgen van een preventieve cursus of training tot de mogelijkheden behoren.
Verwijzing en vergoeding
De huisarts verwijst u naar de Praktijkverpleegkundige GGZ. U maakt direct een afspraak via de assistente. De gesprekken met de praktijkverpleegkundige GGZ worden vergoed door uw zorgverzekeraar.
Openingstijden
Maandag | 8.00 – 17.00 uur |
Dinsdag | 8.00 – 17.00 uur |
Woensdag | 8.00 – 17.00 uur |
Donderdag | 8.00 – 17.00 uur |
Vrijdag | 8.00 – 17.00 uur |