Risicoprofiel hart en vaatziekten

De voordelen van een gezonde leefstijl zijn enorm. U verkleint er de kans op hart- en vaatziekten, diabetes, overgewicht en hoge bloeddruk mee, om maar een paar voordelen te noemen. Het ‘enige’ wat u moet doen is dagelijks een half uurtje bewegen (wandelen, fietsen), verstandig eten (weinig vet, veel groente) en zorgen voor voldoende slaap. Alcohol en drugs passen niet in een ‘gezonde levensstijl’.
Een gezonde leefwijze draagt bij tot het voorkomen van veel gezondheidsellende. Wij brengen het risicoprofiel van onze patiënten in kaart, waardoor we hen beter kunnen adviseren. Dat geldt ook voor u.

Procedure

Het risico op hart & vaatziekten wordt volgens een NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap) protocol in kaart gebracht.
De doktersassistente is opgeleid om een deel van de metingen te doen. Zij vraagt u naar een aantal aspecten van uw leefstijl en naar bepaalde ziekten in uw familie. Zij neemt verder uw bloeddruk op en weegt u. De assistente geeft ook adviezen over een gezonde leefwijze. In de afspraken die wij onderling hebben staat ook beschreven wanneer zij de huisarts moet inschakelen. Tenslotte geeft ze u aanvraagformulieren voor het laboratorium voor onderzoek van bloed en urine.
Daarna wordt een afspraak bij de huisarts gepland, die het risicoprofiel met u bespreekt en adviezen geeft.

Openingstijden

Maandag 8.00 – 17.00 uur
Dinsdag 8.00 – 17.00 uur
Woensdag 8.00 – 17.00 uur
Donderdag 8.00 – 17.00 uur
Vrijdag 8.00 – 17.00 uur

Contact gegevens

Meentweg 37h

1261 XS Blaricum

Telefoon: 035 – 531 55 40

Of neem direct contact op